Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Gårdspump nr. 12 - Originalet som blivit ett klassiskt vårtecken.

Den klassiska gårdspumpen nr. 12 har tillverkats sedan år 1917 av M Lundgrens Gjuteri AB i Halmstad, och var en av gjuteriets allra första produkter.

Gustavsberg Rörsystem hade ett nära samarbete med M Lundgrens Gjuteri AB. Idag tillhandahåller Gustavsberg Rörsystem produkten och har också ett komplett reservdelssortiment för Gårdspump nr. 12.  Pumpen tillverkas än idag med krav på högsta kvalitet. Gjutningen görs med högsta precision. När monterings- och målningsprocessen är avslutad kvalitetskontrolleras pumpen i Halmstad. 

Gårdspump nr. 12 kan användas till ett djup av cirka 7 meter. Cylindern är placerad 1,2 meter under fotplattan, vilket som regel räcker för att cylindern inte ska frysa vintertid. På beställning kan cylindern monteras på upp till 2 meters djup. Cylindern har en rörgänga DN 40 undertill, där galvaniserade rör med samma dimension kan skarvas i för att sugledningen ska nå erforderligt djup.

Gårdspumpen finns att köpa i bygghandeln. Finns den inte i butik finns den i deras beställningssortiment.

För mer teknisk information klicka här (PDF-dokument öppnas i nytt fönster, storlek på fil 536 kB)

Vid eventuella frågor tveka inte att kontakta oss via e-post mail@gustavsberg-ror.se eller per telefon 035-17 22 30.

Senaste nytt

| 2020-06-15

Semesterstängt

| 2020-05-26

Webinar - Höga hus

| 2020-03-31

COVID-19

Nyhetsarkiv