Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Ingenjörer utan gränser

Organisationen

Organisationen Ingenjörer utan gränser Sverige (Engineers Without Borders) är en icke-statlig organisation som strävar efter hållbara utvecklingsmål, både i Sverige och runt om i världen. Genom förbättringar av utbildning, jämställdhet, energifattigdom samt tillgång till vatten och sanitet strävar de efter hållbar och långsiktig påverkan genom sitt arbete, för lokalsamhällen och för hela jorden.

Med teknisk kompetens från industri och akademi är de aktiva både i Sverige och internationellt, för att lösa tekniska utmaningar relaterade till ojämlikhet och global utveckling. Tillgången till kvalitetsutbildning, minskad ojämlikhet och jämställdhet, hållbar och billig energi samt rent vatten och sanitet är några av de viktigaste områdena de är aktiva inom.

Projekt

Att ha tillgång till rent vatten är en självklarhet för oss här i Sverige, men på andra platser i Världen är det en bristvara. Ingenjörer utan gränser bedriver volontärprojekt där de bland annat fokuserar på rent vatten till skolor och sjukhus i Östafrika. 

Vi fick därför innan sommaren frågan från Ingenjörer utan gränser om vi kunde tänka oss att bidra med pumpar till sommarens projekt. Självklart ville vi vara med och bidra. Vi kan nu konstatera att vår Klaffpump kommit väl till användning och vattenförsörjningen är säkerställd, fantastiskt! 

Tillsammans bygger vi en jämn och hållbar värld.