Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Ny produktionsanläggning för MA-System®

Gustavsberg Rörsystem fortsätter satsningen på kvalitet och långsiktighet genom en mångmiljoninvestering i en ny appliceringsanläggning i Halmstad. Genom att bl a applicera en kemikaliebeständig beläggning på de rördelar som ingår i MA-System, säkerställs kvaliteten för framtidens avloppssystem.

Den befintliga anläggningen på Nässjögatan i Halmstad läggs ner och en ny anläggning har uppförts på Svetsaregatan i Halmstad där bolaget redan idag har ett lager på ca 10 000 kvm. De nya produktionslokalerna på Svetsaregatan inrymmer även en helt ny maskinpark.

- Satsningen görs mot bakgrund av den positiva utveckling som MA-System haft på marknaden.

- Satsningen sker i Sverige eftersom vi här byggt upp ett viktigt know-how kring appliceringsprocessen. Något som utgör en väsentlig skillnad jämfört med andra fabrikat, säger Marknadschef Martin Brandsvig.

MA-System är i huvudsak uppbyggt på en gjutjärnsstomme som förstärks genom att man applicerar en kemikaliebeständig ytbeläggning. Med den nya anläggningen kommer den funktionen att säkerställas. Processen tar sin början i att mekaniskt testa alla delar genom en trumling- och blästringsfas för att därefter sortera bort gjutet gods med spänningar och underliggande porer. Något som sker genom att scanna alla delarna efter den mekaniska påfrestningen. Därefter påbörjas processen med att applicera ytbeläggningen.

Den nya maskinparken innebär att bolaget ytterligare kan förstärka kvaliteten i de rördelar som ingår i MA-System. Anläggningen kommer också att få ökad kapacitet mot bakgrund av MA-Systems positiva utveckling i marknaden.

- Den positiva utvecklingen har dels sin förklaring i att allt fler fastighetsägare i större utsträckning beaktar miljöperspektivet, säger Martin Brandsvig.

- Det ger MA-System med sin långa livslängd en konkurrensfördel. Att systemet till minst 90% består av återvunnet material är en annan viktig miljöfaktor.

Dessutom fortsätter argumenten om ljud och brand att väga tungt, men även råttproblematiken i storstäderna talar för MA-System, eftersom gjutjärnet bjuder på ett tufft motstånd för dem att ta sig igenom.

För pressmeddelande i PDF-format, storlek 232 kB, klicka här.


För ytterligare information kontakta:

Martin Brandsvig, Marknadschef, Tfn 035-17 22 33 (mobil; 070-768 29 71)

Senaste nytt

| 2020-06-15

Semesterstängt

| 2020-05-26

Webinar - Höga hus

| 2020-03-31

COVID-19

Nyhetsarkiv