Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

NYA Spiral-rördelar i MA-System®

Nya spiral-rördelar effektiviserar avluftningen av avloppssystemet och ökar boendekomforten.

Rörväggen i rör och rördelar i MA-System är i huvudsak gråjärn. Strukturen i gråjärnet hindrar effektivt spillvattenljud från att ta sig ut ur avloppet. Vidare hindrar systemet effektivit stomljud genom sin stabilitet och det faktum att utvidgningskoefficienten för gråjärn nästan är noll.

Sortimentet med nya spiral-rördelar förstärker ytterligare boendekomforten. Dessa rördelar kommer främst till sin rätt i högre byggnader där avluftningen kan innebära en större problematik. Bland annat ökar risken att det uppstår tryckskillnader i avloppet som kan resultera i att exempelvis luktlås bryts.

De nya spiral-rördelarna med ett bredare midjemått och två inbyggda vingar, upp och nedtill, minimerar att spillvattnet och luftflödet möts i rörgången (se bild). Vingarna i spiral-rördelarna tvingar spillvattnet åt sidorna och ger luftflödet friare passage i mitten av rörgången. Vid anslutning av horisontell spillvattenledning innebär det bredare midjemåttet att det vertikala spillvattenflödet i mindre omfattning påverkas av anslutningen och därmed minimerar risken för att det uppåtgående luftflödet skall störas.

Resultatet är minskad risk för tryckskillnader i avloppet.  Avluftningen förstärks och innebär att gaser effektivare kommer ur systemet.

För mer information om spiral-rördelar klicka här (PDF dokument som öppnas i nytt fönster)