Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Handpumpar

Handpumpar är det som sticker ut lite extra i sortimentet. Detta då våra gårdspumpar och klaffpumpar levt med i sortimentet som kära familjemedlemmar under lång tid.

Idag utgör de ett bevis på vår erfarenhet och det kvalitetstänkande som Gustavsberg Rörsystem aldrig gjort avkall på. Den gröna gårdspumpen nr. 12 har fortfarande sitt ursprungsutseende, från 1890-talet, kvar även fast det gått över 100 år sedan nr. 12 började produceras i Halmstad. När pumpen såg dagens ljus för dryga 100 år sedan var den vida överlägsen gängse metod att dra upp brunnsvatten med hink i ett rep. Idag är det den traditionella och vackra formen som är förklaring till varför den fortfarande produceras.


Kontakta oss >> 

Klaffpump


Minst lika livskraftig trotjänare är den fyrdubbelt verkande klaffpumpen. Konstruktionen är från år 1917 och appliceras idag främst på tankar/behållare med vatten eller oljor och kan ge en kapacitet mellan 80-100 pumpslag/minut med sughöjder upp till 8 meter. Än idag massproduceras denna klaffpump då det fortfarande finns en stor efterfrågan bland annat inom jordbrukssektorn och gruvindustrin.

Gustavsberg Rörsystem – Lösningar som gör skillnad