Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Brandegenskaper

MA-SYSTEM® i standardutförande, vilket innebär utan extra brandskyddsåtgärder vid installation, står emot brand i minst 120 minuter enligt test utfört på SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. 


När en brand bryter ut är det avgörande att den inte sprider sig, vilket är speciellt viktigt i byggnader som är indelat i brandceller. Det gör MA-SYSTEM® till det självklara valet som avloppssystem i förhållande till konkurrerande alternativ. Detta då produkter ingående i MA-SYSTEM® i huvudsak är uppbyggt av gjutjärn som inte är brännbart och har sin smältpunkt över 1000 °C.

Samarbetspartners till GUSTAVSBERG RÖRSYSTEM® har i tester kunnat uppvisa att gjutjärn kan motstå brand i hela 240 minuter. På grund av att de vanligaste brandskyddskraven i Sverige uppgår till 30, 60, 90 eller 120 minuter valde vi på GUSTAVSBERG RÖRSYSTEM® att avbryta våra tester på SP efter 121 minuter. Testet visar att produkter ingående i MA-SYSTEM® har en mycket hög nivå av integritet (täthet) som bland annat innebär att den s.k. ”skorstenseffekten” elimineras under brand. Tätheten hos MA-SYSTEM® innebär också att syretillförseln till brandhärden minimeras och därmed minskar risken för brandspridning. Vidare avger inte produkter ingående i MA-SYSTEM® någon farlig rök eller några gaser som kan ge upphov till förseningar i brandbekämpningen eller som kan vara till skada för elektronisk utrustning och övriga inventarier.


När du väljer MA-SYSTEM® kan du vara säker på ditt brandskydd.

MA-SYSTEM® - Avloppssystem av högsta kvalitet sedan 1968