Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Vatten- och avloppsinstallation

Samhällen förutsätter ett fungerande vatten- och avloppsnät. I vårt moderna samhälle är det alltid lätt att motivera kortsiktiga lösningar med ekonomiska tal. GUSTAVSBERG RÖRSYSTEM prioriterar kvalitet framför kortsiktiga vinster. Vi har lösningar som garanterar långsiktighet, VRS-SYSTEM är ett sådant exempel.


När kraven är som högst väljer man VRS-SYSTEM® på grund av dess...


Enkelhet
- Snabb och okomplicerad rördragning; ingen svetsning behövs.

Miljöegenskaper
- Materialet i VRS-System är till största del återvunnet material och kan efter uttjänad tid återvinnas till största del. 

Brandegenskaper
- Rörmaterialet är värmeresistent och inte brännbart. 
- Systemet är FM-godkänt*. Motstår brand i 60 minuter i 900 C°. (klicka här för mer information)

Kvalitetsegenskaper
- Kan motstå hög belastning och hög mekanisk belastning. 
- Produktkvalitet enligt EN-standard och en hanteringsprocess som är tredjepartscertifierad med kontinuerlig övervakning från SP Sveriges Tekniska    Forskningsinstitut.
- Diffusionstätt; stoppar föroreningar och smakämnen.
- Bevisad livslängd över 50 år. Vid ZM-beläggning ges ett långtidsskydd mot korrosion, vilket förlänger rörets brukstid upp till 140 år enligt DVGW (Deutscher Verein des Gas- und Wasserfaches e.V., Teknisk organisation för gas och vatten i Tyskland).
- Maximal säkerhet och tillförlitligt, trycket kan uppgå till 100 bar.

Leveranssäkerhet
- Hög tillgänglighet pga lagerhållning av ett komplett produktprogram med rör och rördelar på vårt centrallager i Halmstad. Med decennier av erfarenhet inom tryckrörssystem kan vi bistå med expertis i projekteringsstadiet och/eller under själva rördragningen.


Ytterligare egenskaper:
- Hög flexibilitet i skarvar vid temperaturvariationer. Skarvlösning som möjliggör avvinklingar upp till 5°, vilket minimerar antalet rördelar.
- Vid val av ZM beläggning kan återfyllning av schaktmassor göras direkt i rörgraven då beläggningen motstår aggressiva miljöer. (klicka här för mer information)
- Systemet gör det möjligt att använda NO-DIG-tekniker för att undvika att gräva rörgravar exempelvis vid rördragning under väg. (klicka här för mer information)


VRS-SYSTEM – Transporterar ditt vatten säkert


*FM-godkänt = Factory Mutual godkänt. Tilldelas av FM Global som är en av världens största organisationer för hantering av försäkringar och risker inom industriella och kommersiella fastigheter. FM-godkännandet har sin grund i att visa på material och system som kan förhindra brand och minimera skadeverkan vid eventuellt utbrott av brand. Varför ett FM-godkännande? Det är ett världsomspännande känt godkännande för industrin. Kunderna litar på FM-godkända material och system. FM-godkännandet ger bättre förståelse för risker, kontinuerlig och kostnadseffektiv försäkring.